start kursevi o_nama kontakt

Kursevi engleskog jezika za najmladje (4-6)

Savremena metodologija nastave engleskog jezika polazi od stava da sa učenjem stranog jezika treba početi u najranijem detinjstvu. Stoga se naši kursevi za najmladje baziraju na usvajanju stranog jezika i aktivnom učenju kroz igru uz pomoc savremenih audio-vizuelnih sredstava. U nastavi se koriste najsavremeniji programi Oxford i MacMillan izdavača namenjeni ovom uzrastu.

Djački (7-12) kursevi engleskog jezika

Nastava je kreirana na način da se svako dete podstiče da napreduje prema svojim sposobnostima a u skladu s grupnom dinamikom. Temelji se na savremenim nastavnim sadržajima i proverenim metodama. Konstantno se prati napredak deteta u svim jezičkim veštinama (čitanje, pisanje, slušanje, govor). Pored učenja jezika, deca se upoznaju sa kulturološkim i civilizacijskim obeležjima jezika koji uče. Na ovom uzrastu posebna se pažnja posvećuje razvoju i negovanju živog, socijalnog jezika kroz dijaloge i diskusije.


Kursevi engleskog jezika za tinejdžere

Na ovom uzrastu deca su emotivno i intelektualno zrelija što omogućava da se posebna pažnja posveti gramatici, širenju rečnika, konverzaciji i izgovoru. Konvencionalni tekstovi i audio materijali čine osnovu nastave, a predavači su tu da podstiču upotrebu jezika kroz vežbe govora u svakodnevnim situacijama, diskusijama i pričanju priča. Velika prednost grupne nastave je što omogućava polaznicima da isprobavaju i vežbaju jezičke strukture sa svojim drugarima iz grupe.


Na vrh stranice

Za engleskog jezika odrasle

Nastavni program učenja stranog jezika za odrasle uskladjen je s evropskim referentnim programom (CEF), a njegov sastavni deo čine evropski prihvaćeni nivoi jezičkih veština. Polaznici usvajaju jezička znanja kroz razvoj veština čitanja, pisanja, slušanja, govorne interakcije i govorne produkcije. Naglasak je na komunikaciji, dakle polaznici se od samog početka aktivno uključuju u nastavu, izvodjenje nastave je interaktivno pa se polaznici stalno ohrabruju da na osnovu vlastitih predispozicija, sposobnosti i usvojenih znanja donose zaključke (indukcija-dedukcija) o novim jezičkim strukturama.


CEF nivoi :


Specijalizovani engleskog jezika


Engleski za poslovne ljude i Engleski za vojna lica

Ovi kursevi su namenjeni polaznicima koji imaju osnovni nivo znanja engleskog jezika a žele da usavrše poznavanje opšteg engleskog i usvoje stručnu terminologiju neophodnu za obavljanje posla kojim se bave. U dogovoru sa naručiocem posla, i ukoliko za to postoje uslovi, nastavu je moguće organizovati i u prostorijama naručioca posla. U dogovoru sa naruciocem posla, I ukoliko za to postoje uslovi, nastavu je moguce organizovati I u prostorijama narucioca posla.


Kursevi srpskog jezika za strance

Kurs namenjen onima koji su zbog posla, znatiželje, ljubavi ili izazova, odlučili da uče srpski jezik.


Na vrh stranice

CEF Nivoi


A1 – OSNOVNI CEF nivo

Nakon završenog nivoa, polaznik može razumeti i koristiti poznate svakodnevne izraze i jednostavne rečenice koje se odnose na zadovoljavanje konkretnih potreba. Može predstaviti sebe i druge, postavljati i odgovarati na pitanja o sebi i drugima kao npr. o tome gde živi, o osobama koje poznaje i o stvarima koje poseduje. Može da vodi jednostavni razgovor pod uslovom da sagovornik govori polako i razgovetno.

A2 – NIŽI SREDNJI CEF nivo

Nakon završenog nivoa, polaznik može razumeti pojedinačne rečenice i često upotrebljavane reči iz oblasti ličnog interesovanja (npr. jednostavne podatke o sebi i porodici, informacije vezane za kupovinu, neposrednu okolinu, posao). Može da komunicira u jednostavnim i uobičajenim situacijama koje zahtevaju jednostavnu i neposrednu razmenu informacija o poznatim temama i aktivnostima.

B1 – SREDNJI CEF nivo

Nakon završenog nivoa, polaznik može razumeti suštinu jasnog, standardnog razgovora na poznate teme s kojima se redovno sreće na poslu, u školi, u slobodno vreme itd. Može da se snadje u većini situacija tokom putovanja kroz područje na kojem se taj jezik govori. Može da napiše jednostavan vezani tekst na poznatu temu ili temu od ličnog interesa. Može da opiše doživljaje i dogadjaje, svoje snove, nade i težnje i da ukratko objasni svoje stavove i planove.

B2 – VIŠI SREDNJI CEF nivo

Nakon završenog nivoa, polaznik može razumeti suštinu složenog teksta o konkretnim i apstraktnim temama, uključujući tehničke rasprave iz svog stručnog područja. Može da komunicira dovoljno tečno i neusiljeno, što omogućuje normalnu interakciju s izvornim govornikom bez napora s bilo koje strane. Može da napiše jasan, detaljan tekst o velikom broju tema i da objasni svoje stavove o nekoj aktuelnoj temi navodeći prednosti i nedostatke različitih opcija.

C1 – NAPREDNI CEF nivo

Nakon završenog nivoa, polaznik može razumeti složene, duže tekstove iz različitih područja i prepoznati implicitna značenja. Može fleksibilno i uspešno da koristi jezik u društvenim, akademskim i poslovnim situacijama. Može da napiše jasan, dobro strukturiran, detaljni tekst na složene teme pokazujući da se uspešno služi svim jezičkim strukturama.

C2 – VRŠNI NIVO CEF nivo

Nakon završenog nivoa, polaznik može bez poteškoća razumeti sve što čuje ili pročita. Može sažeti informaciju iz različitih usmenih ili pisanih izvora, jasno prenoseći argumente i činjenice. Može da se izražava neusiljeno, vrlo tečno i precizno, kao i da razlikuje i finije nijanse značenja čak i u složenijim situacijama.


Na vrh stranice

Medjunarodni ispiti

Medjunarodno priznate diplome koriste se prilikom školovanja u inostranstvu ili su dokaz znanja jezika kod zapošljavanja u inostranstvu a i u Srbiji, te su stoga vrlo popularne, posebno među mladjim osobama. ESOL (English for Speakers of Other Languages) je ogranak University of Cambridge koji organizuje polaganja medjunarodnih ispita iz engleskog za one kojima engleski nije maternji jezik. Ispiti se održavaju u Britanskom savetu (British Council) u Beogradu: Terazije 8/II Tel: 011 3023800, info@britishcouncil.org.yu. Dodatne informacije možete dobiti na zvaničnom sajtu Britanskog saveta u Srbiji. CAMBRIDGE ESOL sertifikati ne podležu vremenskom ograničenju. U našoj školi se možete pripremiti za polaganje ovih ispita. U tabeli koja sledi prikazani su CEF nivoi i ESOL ispiti koji su kompatibilni sa njima.

Nivoi po Zajedničkom evropskom okviru (CEF nivoi)

Opšti engleski

Ispiti za decu

Engleski za akademske potrebe

C2 CPE    
C1 CAE    
B2 FCE   IELTS
B1 PET    
A2 KET YLE Flyers  
A1   YLE Movers  
    YLE Starters
Na vrh stranice
Upis je u toku i mi Vas očekujemo!STAR
Episkopska 73 Niš
018/591-577
NAPOMENA! - E-mail adresa je zašticena od spama, morate ukljuciti Javascript u browseru da bi je videli.

detaljne informacije i mapa »»

Centar za strane jezike Star © 2022, Sva prava zadržana.